onsdag 27 november 2013

Sigur Fóx


Idag ska jag se Sigur Rós har jag tänkt, jag och min vän som ibland kallas Räven. Så därför tyckte jag att jag kunde visa den här bilden IGEN.  Från när jag ritade en låt om dagen som en julkalender och det här är då min tolkning av Sigur Rós Gobbeldigook. Med rävar.

Såhär låter och ser den ut när bandet själv får bestämma:

torsdag 21 november 2013

Tolv flugor i en smäll från Society6


Society6 är ju ett ställe en kan fastna på i evigheter och botanisera bland snygga och mindre snygga illustrationer på affischer, mobilskal, muggar och typ allt en kan göra tryck på. Så jag blev rätt sugen när jag såg att just Society6 har valt att göra en väggkalender för 2014 med bidrag från tolv olika konstnärer. Som en månatlig liten konst-surpris, bra för såna som inte kan bestämma sig, vill upptäcka nåt nytt eller bara tröttnar fort. 


Bilderna är givetvis fräckt lånade från Society6 och här hittar du kalendern, om du tex tänkte ge den till mig nån i julklapp.

tisdag 19 november 2013

Intresse: fika



En grej jag verkligen gillar är att fika, med eller utan fikabröd. Kanske är jag mest beroende av kaffe men jag brukar inbilla mig att jag framförallt uppskattar att få ta en paus och ha tid att prata om vad som helst i lite mindre uppstyrda former. Kaffe och socker brukar föda en hel del bra idéer dessutom.

Cheesecaken på understa bilden hittade jag på Two Little Birds i Göteborg och köpte direkt i rena glädjefnattet över nytt vegant fikabröd och på den översta ser ni givetvis en klassisk delicatoboll.

lördag 16 november 2013

Lördagstips: målarbok & kalendersida



Lördagens första tips hittade jag genom en av mina favoritbloggar Grrrl Collection. Där såg jag först den här filmen om det roliga målarboksprojektet som Jenny Brandt från DosFamily letar crowdfunding till just nu! Hon gör målarbokssidor av sina snygga fotografier och det ser väldigt fint och fantasifullt ut. Lägg en slant i crowdfundingprojektet du med så vi kan få färglägga dem!

Om du inte kan vänta på att boken blir klar och det kliar i fingarna efter att göra något själv är det väl en idé att på liknande sätt göra en alldeles personlig målarbok som bara finns i ett enda exklusivt exemplar i julklapp till nån liten (eller stor?) du känner med bilder på dens egna familj och vänner.

Lördagens andra tips är nästa månads kalendersida från drömpastelliga franska bloggen , som finns både att skriva ut och som desktop-bild. Lagom julig och med lite extra anteckningsutrymme så den blir perfekt för att hålla ordning på hela händelserika december!

fredag 15 november 2013

En val till Mint


Jag ritade en val till Mint, eftersom de nu har tema val. Min val har lite ångest. Det kan vara så att jag byggde den här teckningen på ett ord som inte riktigt finns. Eller det finns inte SAOL än. Men kanske efter nästa riksdagsval?

(Bilden finns i större storlek på Mint!)