torsdag 11 juli 2013

Illrosa lemonad


Jag vill tipsa om ett recept! Jag trodde nämligen att lemonad- och saftkokande var tids och arbetskrävande processer, men så strax innan midsommar såg jag ett recept på rabarberlemonad i Coops medlemstidning som på pappret såg ut att vara väldigt enkelt att koka till och valde att testa. (Ok lite också för att det var så fin färg.) Och vet ni, den här gången var det var precis så lätt som det verkade. Och gott!

Receptet hittar ni alltså på Coop och det kommer ursprungligen från Vintageparty-boken. (Är den bra? Har nån läst den?)

Saften på bilden är förövrigt kokt med enbart väldigt röda rabarbrar, jag kokade en till sats med bara gröna och då blev saften också gulgrön istället för rosa, lika gott dock. Ett tips är att inte snåla med ingefäran om du väljer att smaksätta med den istället för vanilj!

Inga kommentarer: